Eri lajiryhmien siitepöly- ja itiöpitoisuuksille käytetään hieman eri raja-arvoja. Lukemat tarkoittavat siitepöly- tai itiöpitoisuutta yhdessä kuutiometrissä ilmaa kattotasolla mitattuna. Matalassa…
Turun siitepölydata vuosilta 1974 – 2013 on kaikille avoimesti saatavilla Lounaistiedon kautta. Jos haluat muuta siitepölydataa käyttöösi, siitä on tehtävä…
Turun siitepölydata vuosilta 1974 – 2013 on kaikille avoimesti saatavilla Lounaistiedon kautta. Jos haluat muuta siitepölydataa käyttöösi, siitä on tehtävä…
Heiniä on Suomessa useita kymmeniä lajeja, jotka kukkivat hieman eri aikaan kesästä. Tästä syystä kukkivia heiniä riittää toukokuulta aivan loppukesään…
Valitettavasti siitepölykauden aloitusajankohtaa, kestoa tai eri lajien kukinnan voimakkuutta on yleensä mahdotonta ennustaa etukäteen. Nämä tekijät riippuvat monesta asiasta, joista…
Koivun tai muidenkaan allergiaa aiheuttavien lajien tarkkaa kukinta-ajankohtaa ei ole mahdollista ennustaa etukäteen. Tietoa eri lajien keskimääräisistä kukinta-ajoista löydät sivultamme…
Kyllä. Ilman siitepölypitoisuutta seurataan Turussa ympäri vuoden. Lisäksi seuraamme siitepölykauden alkua ja kehitystä muualla Euroopassa mahdollisten siitepölyjen kaukokulkeumien varalta. Siitepölykauden…
Asiantuntevat aerobiologimme päivittävät tietoja siitepölytilanteesta ja sen etenemisestä Norkko-sivustolle kolme kertaa viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.
Reaaliaikaista tietoa ilman siitepölypitoisuudesta ei valitettavasti ole saatavilla, sillä nykyinen teknologia ei mahdollista sen seuraamista. Uusia laitteita kehitetään kuitenkin koko…