Syyskuu 2019

Heinien siitepölymäärät ilmassa olivat kuun alussa enimmäkseen nollatasolla, mutta nousivat ajoittain vähäisiksi maan etelä- ja keskiosissa. Kuun puoleen väliin mennessä kukinta oli päättynyt koko maassa.

Kuun alkupuolella pujon siitepölymäärät ilmassa olivat enimmäkseen nollatasolla. Kuitenkin 10.-11.9. määrät nousivat maan etelä- ja keskiosissa runsaiksi ja kohtalaisiksi. Kukinta päättyi kuun puolivälissä.

Cladosporium-homesienten itiömäärät ilmassa olivat kuun alussa runsaita koko maassa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta, jossa määrät olivat vähäisiä. Itiömäärät pysyttelivät kohtalaisina maan etelä- ja keskiosissa kuun puoliväliin asti, jonka jälkeen ne laskivat vähäisiksi. Maan pohjoisosissa itiömäärät pysyivät enimmäkseen vähäisinä ja tippuivat kuun puolessa välissä nollatasolle. Alternaria-homesinen itiömäärät olivat kuun alussa kohtalaisia ja runsaita koko maassa. Kuun puoliväliin mennessä itiömäärät olivat laskeneet vähäisiksi Etelä-Suomessa ja nollatasolle maan keski- ja pohjoisosissa

 Vuoden viimeinen siitepölytiedote julkaistiin 24.9.2019.