Elokuu 2020

Heinien kukinta jatkui elokuun alussa koko maassa. Kuun alkupuoliskolla siitepölymäärät vaihtelivat maan etelä- ja keskiosissa kohtalaisista runsaisiin ja maan pohjoisosissa vähäisistä kohtalaisiin. Kukinta heikkeni elokuun aikana ja kuun puolivälin jälkeen siitepölymäärät vaihtelivat maan etelä- ja keskiosissa vähäisistä kohtalaisiin ja olivat maan pohjoisosissa vähäisiä. Kuun lopussa heinien kukinta oli pääosin päättynyt Lapissa ja jatkui heikkona muualla maassa.

Myös pujon kukinta jatkui elokuun alussa koko sen levinneisyysalueella, maan eteläosista Etelä-Lappiin. Pujon siitepölymäärät vaihtelivat kuun alkupuolella maan eteläosissa kohtalaisista runsaisiin ja maan keski- ja pohjoisosissa Lappia lukuun ottamatta vähäisistä kohtalaisiin. Etelä-Lapissa pujon siitepölymäärät jäivät vähäisiksi. Kuun jälkimmäisellä puoliskolla pujon siitepölymäärät vaihtelivat maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin ja olivat muualla maassa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta vähäisiä. Kuun lopussa pujon kukinta oli päättynyt Lapissa ja jatkui heikkona muualla maassa.

Cladosporium- ja Alternaria-homesienten itiömäärät ilmassa nousivat elokuun alkupuolella ajoittain kohtalaisiksi koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Kuun loppupuolella määrät vaihtelivat maan eteläosissa enimmäkseen kohtalaisista runsaisiin. Muualla maassa Lappia lukuun ottamatta itiömäärät nousivat ajoittain kohtalaisiksi.