Elokuu 2019

Kuun alussa heinät jatkoivat kukintaansa koko maassa. Siitepölymäärät ilmassa vaihtelivat maan etelä- ja keskiosissa vähäisistä kohtalaisiin lukuun ottamatta Länsi-Suomen rannikkoa, jossa määrät nousivat runsaiksi. Maan pohjoisosissa heinien siitepölymäärät ilmassa pysyivät vähäisinä. Loppukuusta kukinta heikkeni maan etelä- ja keskiosissa. Siitepölymäärät pysyivät enimmäkseen vähäisinä tai nollatasolla. Maan pohjoisosissa heinien kukinta päättyi kuun puolivälissä.

Pujon kukinta jatkui koko sen levinneisyysalueella maan eteläosista Etelä-Lappiin. Alkukuusta siitepölymäärät ilmassa vaihtelivat maan etelä- ja keskiosissa vähäisistä kohtalaisiin ja nousivat ajoittain runsaiksi. Maan pohjoisosissa määrät olivat enimmäkseen vähäisiä. Pujon kukinta heikkeni kuun puolivälissä ja siitepölymäärät ilmassa laskivat vähäisiksi maan etelä- ja keskiosissa ja kukinta päättyi maan pohjoisosissa.

Maan etelä- ja keskiosissa Cladosporium-homesienen itiömäärät vaihtelivat koko elokuun ajan kohtalaisista runsaisiin. Maan pohjoisosissa määrät olivat vähäisiä. Alternaria-homesienen itiömäärät ilmassa olivat maan eteläosissa kohtalaisia ja runsaita. Muualla maassa itiömäärät ilmassa vaihtelivat vähäisistä kohtalaisiin ja nousivat 29.8. runsaiksi koko maassa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.